Obvestilo o predvidenem vračanju učencev v šolo

Spoštovani starši!

Na osnovi sklepa vlade RS z dne, 29. 4. 2020, se postopoma odpravljajo tudi omejitve na področju šolstva. Predvidoma 18. 5. 2020 se bodo v šolo vrnili učenci 1., 2. in 3. razreda, teden dni kasneje še devetošolci in vsi učenci, ki imajo učne težave in težko dosegajo standarde znanja (za slednje se bodo izvajali dopolnilni pouk ter individualna in skupinska pomoč). Učenci od 4. do 8. razreda nadaljujejo s šolanjem na daljavo do konca šolskega leta.

Poudariti je potrebno, da se v šolo vračajo le zdravi učenci. Z izjavo boste zagotovili, da je vaš otrok zdrav.

Tudi v primeru, da je v družini, v istem gospodinjstvu drug otrok, mladostnik ali odrasla oseba, ki ima zdravstvene omejitve, Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) otroku odsvetuje vrnitev v šolo. Starši se posvetujte s specialistom šolske medicine oziroma izbranim osebnim zdravnikom. Učenci, ki zaradi zdravstvenih omejitev ne bodo mogli obiskovati pouka v šolskih prostorih, bodo nadaljevali s poukom na daljavo.

Strokovne usmeritve Zavoda RS za šolstvo (ZRSŠ) in NIJZ šoli nalagajo prilagojeno organizacijo in izvedbo dejavnosti. V naslednjih dneh boste prejeli natančna obvestila in navodila v zvezi s prihodom učencev v šolo.

Vsi potrebni obrazci in dokumenti so posredovani na elektronske naslove staršev.

Dragi učenci!

Zavedamo se, da je kljub vaši želji po srečanju s sošolci in učitelji ponovni prihod v šolo nekoliko stresen in negotov. Poskrbeli bomo, da boste šolski prag čim lažje prestopili in se v šoli počutili varne. Pri upoštevanju ukrepov za preprečevanje širjenja epidemije pričakujemo pomoč staršev, ki so se že izkazali kot naši uspešni podporniki, za kar se jim iskreno zahvaljujemo.

Lepo vas pozdravljam,

Janja Habe, ravnateljica

(Visited 57 times, 1 visits today)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja